Onze scholen

OBO heeft 16 scholen onder haar gezag. Op de verschillende scholen is er sprake van een grote diversiteit. Op onze scholen brengen de leerkrachten de onderwijsbehoeften van de leerlingen in beeld, zodat het onderwijs hierop afgestemd kan worden.

We hebben goed zicht op de onderwijskwaliteit van onze scholen. De onderwijsinspectie heeft al onze scholen tenminste met een voldoende beoordeeld. Er is aandacht voor de (tussen)opbrengsten en we hanteren een systeem waarmee de kwaliteit van het onderwijs gemonitord wordt. We blijven echter bewust breder kijken dan alleen naar de opbrengsten van de basisvaardigheden. Naast goede resultaten op de kernvakken besteden we ook nadrukkelijk aandacht baan persoonsvorming, talentontwikkeling en de ontwikkeling van de overige 21e -eeuwse vaardigheden.

Filter onze scholen op:

De Cocon

Welkom bij het SchoolVenster van Openbare Basisschool de Cocon in Klundert. OBS de Cocon in Klundert is een school met ongeveer 50 leerlingen, verdeeld over 4 groepen: 1/2,….

Bekijk deze school

De Boemerang

OBS De Boemerang is een openbare basisschool waar alle leerlingen welkom zijn, iedereen mag zijn wie hij of zij is. Wij bereiden kinderen voor op hun leven in een….

Bekijk deze school

De Springplank

OBS De Springplank is een kleine, krachtige openbare school en een afspiegeling van de gemeenschap zoals die rondom ons bestaat; een plaats waar kinderen, leerkrachten en ouders met….

Bekijk deze school

Willem de Zwijger

Welkom bij OBS ‘Willem de Zwijger’ OBS Willem de Zwijger is een eigentijdse en sfeervolle openbare basisschool waar elk kind zich gezien en gehoord voelt. Wij hebben positieve….

Bekijk deze school

Werken bij obo?

Wilt u ook graag een bijdrage leveren aan het openbaar basisonderwijs in West-Brabant? Overweegt u een carrière als zij-instromer in het basisonderwijs? Dan is werken bij OBO misschien wel iets voor u.  Klik op onderstaande link om de vacatures en andere mogelijkheden te bekijken.

Bekijk onze vacatures

“Een leraar moet met de hersenen
van zijn leerlingen kunnen denken”

- S.W.F. Margadant