Onze scholen

OBO heeft 16 scholen onder haar gezag. Op de verschillende scholen is er sprake van een grote diversiteit. Op onze scholen brengen de leerkrachten de onderwijsbehoeften van de leerlingen in beeld, zodat het onderwijs hierop afgestemd kan worden.

We hebben goed zicht op de onderwijskwaliteit van onze scholen. De onderwijsinspectie heeft al onze scholen tenminste met een voldoende beoordeeld. Er is aandacht voor de (tussen)opbrengsten en we hanteren een systeem waarmee de kwaliteit van het onderwijs gemonitord wordt. We blijven echter bewust breder kijken dan alleen naar de opbrengsten van de basisvaardigheden. Naast goede resultaten op de kernvakken besteden we ook nadrukkelijk aandacht baan persoonsvorming, talentontwikkeling en de ontwikkeling van de overige 21e -eeuwse vaardigheden.

Filter onze scholen op:

De Windhoek

Openbare Basisschool De Windhoek in Terheijden is één van de twee scholen voor openbaar basisonderwijs binnen de gemeente Drimmelen. De school maakt deel uit van OBO West Brabant, waarbij….

Bekijk deze school

Werken bij obo?

Wilt u ook graag een bijdrage leveren aan het openbaar basisonderwijs in West-Brabant? Overweegt u een carrière als zij-instromer in het basisonderwijs? Dan is werken bij OBO misschien wel iets voor u.  Klik op onderstaande link om de vacatures en andere mogelijkheden te bekijken.

Bekijk onze vacatures

“Een leraar moet met de hersenen
van zijn leerlingen kunnen denken”

- S.W.F. Margadant